{{Message}}

Veiligheidsbericht MiniMed 640G en 670G

Medtronic heeft vandaag een brief verstuurd met een veiligheidsbericht. Het bericht geldt voor insulinepompen uit de MiniMed 600-serie (640G en 670G) met een doorzichtige reservoircompartiment-ring. Gebruikers van een van deze insulinepompen zullen vanuit Medtronic in de komende maanden een nieuwe insulinepomp ontvangen. Vervangende insulinepompen zullen onmiddellijk beschikbaar blijven als er een probleem is met de reservoircomponent-ring van uw huidige insulinepomp.

Probleem
De MiniMed 600-serie insulinepomp is ontworpen met een reservoircompartiment-ring om het reservoir in de insulinepomp te vergrendelen. Medtronic is in november 2019 begonnen met een veiligheidskennisgeving voor MiniMed 600-serie insulinepompen met een beschadigde doorzichtige reservoircompartiment-ring, vanwege gemelde incidenten met een los reservoir dat niet meer in de insulinepomp kan worden vergrendeld. Het reservoir kan losraken door een gebroken of ontbrekende keerring, die een goede vergrendeling verhindert. De reservoircompartiment-ring kan breken, bijvoorbeeld doordat u uw insulinepomp laat vallen of stoten op een hard oppervlak. Als het reservoir niet goed in de insulinepomp vergrendeld is, kan de onjuiste vergrendeling leiden tot over- of ondertoevoer van insuline, wat dan hypoglykemie of hyperglykemie tot gevolg kan hebben.

Modellen
De MiniMed 600-serie insulinepomp met een doorzichtige reservoircompartiment-ring en de volgende insulinepompmodelnummers komen in aanmerking voor vervanging in het kader van de veiligheidskennisgeving. De modelnummers vindt u op de onderkant of op de achterkant van uw apparaat.
MiniMed™ 640G-insulinepomp: MMT-1711, MMT-1712, MMT-1751, MMT-1752 
MiniMed™ 670G-insulinepomp: MMT-1741, MMT-1742, MMT-1761, MMT-1762, MMT-1781, MMT-1782 

Actie
Gebruikt u één van deze insulinepompen? Ga dan naar www.medtronic-diabetes.com/FA896 om aan te geven dat u kosteloos een vervangende insulinepomp wil ontvangen. Vervangende insulinepompen zullen in de komende maanden beschikbaar komen. U krijgt bericht wanneer uw insulinepomp klaar is voor verzending. 

Cookies

Om de website van DVN winkel goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.